Grillet tun og avocado med chimichurri-sauce

En lynhurtig ret til en travl hverdag. Men faktisk er den så elegant og velsmagende, at den også sagtens kan serveres for gæster.

Bemærk: Fortæl fiskehandleren, at tunbøfferne skal være helt friske og egnede til at blive serveret næsten rå.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Tænd op i grillen i god tid.
2 Pil og hak løg og hvidløg. Skyl persille og basilikum, og hak det mellemfint.
3 Bland løg, hvidløg og krydderurter i en skål. Rør oregano, chiliflager, olie og eddike i, så du får en grov pesto. Krydr med salt og peber. Stil på køl.
4 Halvér avocadoerne på langs, og fjern stenen. Pensl avocadoerne med olie, og læg dem med skallen opad på grillen. Steg, til de får grillstriber. Krydr med salt og peber.
5 Pensl tunbøfferne med olie, og krydr med salt og peber. Steg tunbøfferne meget kort på grillen – ca. 30 sekunder på hver side. Tag straks tunbøfferne af grillen – de skal stadig være rå og rosa indeni.
6 Skyl og tør rucola. Hæld kogende vand over de frosne edamamebønner i en skål. Lad dem stå i 5 minutter. Hæld vandet fra, skyl bønnerne i koldt vand, og afdryp dem i en sigte.
7 Kog nudlerne efter anvisning på pakken, og hæld vandet fra. Vend halvdelen af chimichurri-saucen sammen med rucola, og fordel den på tallerkener.
8 Skær tunbøffer i tynde skiver, og anret dem på tallerkenerne sammen med avocado, edamamebønner, nudler og resten af chimichurri-saucen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft