Grillet tun og avocado med chimichurri-sauce

En lynhurtig ret til en travl hverdag. Men faktisk er den så elegant og velsmagende, at den også sagtens kan serveres for gæster.

Bemærk:Fortæl fiskehandleren, at tunbøfferne skal være helt friske og egnede til at blive serveret næsten rå.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd op i grillen i god tid.
2Pil og hak løg og hvidløg. Skyl persille og basilikum, og hak det mellemfint.
3Bland løg, hvidløg og krydderurter i en skål. Rør oregano, chiliflager, olie og eddike i, så du får en grov pesto. Krydr med salt og peber. Stil på køl.
4Halvér avocadoerne på langs, og fjern stenen. Pensl avocadoerne med olie, og læg dem med skallen opad på grillen. Steg, til de får grillstriber. Krydr med salt og peber.
5Pensl tunbøfferne med olie, og krydr med salt og peber. Steg tunbøfferne meget kort på grillen – ca. 30 sekunder på hver side. Tag straks tunbøfferne af grillen – de skal stadig være rå og rosa indeni.
6Skyl og tør rucola. Hæld kogende vand over de frosne edamamebønner i en skål. Lad dem stå i 5 minutter. Hæld vandet fra, skyl bønnerne i koldt vand, og afdryp dem i en sigte.
7Kog nudlerne efter anvisning på pakken, og hæld vandet fra. Vend halvdelen af chimichurri-saucen sammen med rucola, og fordel den på tallerkener.
8Skær tunbøffer i tynde skiver, og anret dem på tallerkenerne sammen med avocado, edamamebønner, nudler og resten af chimichurri-saucen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Betina Hastoft