Grillede rejer med peanutpaste og limefrugt

Der er smæk på smagen i disse grillede rejer, som serveres med en spicy peanutpaste og grillede limefrugter. Retten fungerer godt som forret eller som del af en hovedret.

Bemærk: Marinering: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld jordnøddeolie i en blender eller foodprocessor. Skyl og skær citrongræs, skrællet ingefær og renset chili i mindre stykker, og læg det i blenderen.
Pres saften af limefrugterne. Pil hvidløg. Hæld limesaft, hvidløg, kaffir-limeblade, salt, sukker og gurkemeje i blenderen, og blend det hele til en marinade.
Hæld rejerne og marinaden i en frysepose. Slå knude på posen, og lad rejerne marinere i mindst en halv time i køleskabet.
Rist peanuts i olie på en pande, til de får farve og begynder at dufte. Afkøl dem.
Pres saften af limefrugterne. Pil hvidløg. Skræl ingefær. Rens chili. Hæld alle ingredienser til peanutpasten i en blender eller foodprocessor, og blend det til en cremet masse. Justér evt. konsistensen med mere kokosmælk og limesaft.
Tag rejerne ud af køleskabet. Skyl limefrugter, og skær dem i halve. Pensl med lidt jordnøddeolie.
Steg rejer og de halve limefrugter på grillen i 6-8 minutter på hver side ved middel varme, til rejerne får en flot pink farve.
Anret rejerne med peanutpaste, koriander og grillet limefrugt.

Tip!

Kaffir-limeblade er det thailandske svar på laurbærblade. De har en citronagtig smag og kan opbevares i fryseren. Erstat dem evt. med revet limeskal.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 26. oktober 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft