Grillede frikadeller med risnudler og gulerodsdip

Den rå salat er en klassiker i det vietnamesiske køkken og serveres typisk som et friskt indslag i en risnudelsalat eller, som her, til grillede deller og sød gulerodsdip.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør kød og æg sammen.
Riv skallen, og pres saften af limefrugten. Skræl og riv ingefær. Pil og hak hvidløg og skalotteløg helt fint.
Rør ingefær, limeskal og løg i farsen sammen med fiskesauce og limesaft. Lad farsen hvile i 30 minutter.
Form flade frikadeller af farsen, og steg dem på grillen i 5-6 minutter på hver side.
Pres saften af limefrugten. Pisk soja, risvinseddike, limesaft, sukker, salt og vand sammen i en skål.
Rens chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint. Pil og hak hvidløg fint. Skræl guleroden, og skær den i skiver. Rør chili, hvidløg og gulerod i dippen.
Læg risnudlerne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad nudlerne stå i 3-4 minutter, og hæld derefter vandet fra.
Skyl salat, spirer og koriander, og bland det. Servér de grillede frikadeller med risnudler, den rå salat og gulerodsdip.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck