Gravet laks med lakrids og råmarineret fennikel

Den anisagtige smag, fennikel har, passer perfekt til lakridssmagen i denne version af gravet laks. Opskriften er perfekt til den årlige jule-, pinse- eller påskefrokost, og laksen smager godt med en god snaps til.

Bemærk: Trækketid, laks: 2-3 dage. Trækketid, fennikel: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Dup laksesiden tør for væde, og læg den på et bræt med kødsiden opad. Dryp den godt med snapsen.
Bland salt og sukker, og fordel det ud over laksen i et tykt lag. Drys lakridspulver på laksen i et jævnt lag.
Pak laksen godt ind i husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 2 dage, også gerne i 3.
Tag laksen ud af køleskabet, og tør den grundigt af. Der vil have samlet sig en del væske inde i filmen, og lakridsen er blevet opløst i den.
Skær fine, tynde skiver af laksen, og rul dem evt. op i små roser med lakridskanten øverst.
Rens fenniklen, og riv den fint, eller høvl den i tynde skiver på et mandolinjern. Opløs sukkeret i æbleeddiken.
Hæld blandingen ud over den revne fennikel, og lad det stå et par timer på køl. Si væsken fra, og servér den råmarinerede fennikel til laksen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. september 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth