Gravet laks med kartofler og mayonnaise

Laksens smukke farve står endnu klarere frem, når den er blevet gravet med det mørke malt.

Bemærk: Fødevarestyrelsen anbefaler, at fisk, der skal spises rå, først skal fryses ved -18º i mindst 4 døgn. Derudover skal den gravede laks trække mindst et døgn på køl.

Ingredienser

Sådan gør du

Frys laksesiden ned i mindst 4 døgn, og tø den op i god tid.
Fjern ben fra laksen med en pincet eller laksetang. Læg laksen med skindsiden nedad i et fad. Krydr laksen med røgsalt, karry, maltmel og peber.
Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil på køl i mindst 1 døgn.
Kog kartoflerne møre, og pil dem. Afkøl og halvér dem.
Pisk æggeblommerne med salt i ca. 7 minutter. Tilsæt forsigtigt eddiken, mens du pisker. Rør knust hvidløg og sennep i.
Tilsæt langsomt olie i en tynd stråle, mens du pisker, til mayonnaisen bliver tilpas tyk.
Skær laksen i skiver, og anret dem på tallerkenerne. Pynt med lidt mayonnaise. Top med kartofler, og dryp med lidt olie. Pynt med krydderurt eller tallerkensmækkere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth