Gratineret løgsuppe med ostebrød

Den klassiske franske løgsuppe stammer fra Lyon, og selvom der er masser af løg i, er den hverken stærk eller skarp, men derimod fyldig og let sødlig i smagen.

Ingredienser

Udstyr

seks ovnfaste portionsskåle

Sådan gør du

Pil løgene, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Smelt smørret i en gryde, og steg løgene ved svag varme i ca. 20 minutter, til de bliver let gyldne. Pas på, at de ikke brænder på eller får for meget farve.
Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver.
Bland hvidløg, honning og salt med løgene i gryden, og lad det hele småstege i yderligere 10 minutter, til løgene er helt møre.
Tilsæt kalvebouillon og hvidvin. Bind en krydderbuket af persille, timian, rosmarin og laurbærblad, og læg den ned i gryden. Lad suppen småkoge under låg i ca. 30 minutter.
Fjern krydderbuketten, og anret suppen i ovnfaste portionsskåle.
Tænd ovnen på høj varme, og indstil den på grillfunktion. Læg en skive hvedebrød oven i hver portion suppe, og drys revet ost oven på brødet. Gratiner supperne i ovnen, til osten er smeltet og gylden. Server straks.

Tip!

Suppen kan laves helt klar i god tid, så den blot skal varmes igennem og gratineres med ostebrød, lige før den skal serveres.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Jakob Helbig