Græskarsuppe med perlespelt, squash og græskarkerner

Græskar har en mild, let sødlig smag, som indbyder til at blive forkælet af en masse krydderier. Denne suppe er krydret med både hvidløg, ingefær og karry. Top den med ristede græskarkerner.

Bemærk: Brug dit yndlingsgræskar til suppen, fx butternutsquash eller hokkaido.

Ingredienser

Sådan gør du

1Flæk græskarret, fjern kernerne (gemmes til fyldet),og skær skrællen af. Skær græskarkødet i mindre stykker.
2Pil og hak løg og hvidløg. Skræl ingefærstykket, og hak det fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i olie i en stor gryde i 2 minutter. Drys karry på, og steg i yderligere 2-3 minutter.
3Tilsæt græskarstykkerne, og steg det hele godt i 4-5 minutter. Hæld bouillon ved, og læg låg på gryden. Kog suppen i 30 minutter, til græskarret er helt mørt.
4Blend suppen, gerne med en stavblender direkte i gryden, til suppen får en cremet konsistens. Tilsæt evt. lidt vand, hvis suppen er for tyk.
5Skyl og kog perlespelt i letsaltet vand i 10-12 minutter, til kernerne er møre. Hæld vandet fra.
6Skyl squashen, og skær eller riv den i tynde strimler.
7Rist græskarkernerne på en tør pande. Servér den varme suppe med perlespelt, squashstrimler og ristede græskarkerner.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 6. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck