Gong bao-kylling med grøntsager

En klassiker i Sichuan-køkkenet, som er den kulinariske retning i Kina, der indeholder allermest smag – og chili! Her får du en version, der er tilpasset danske smagsløg, så de fleste kan være med.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kyllingebrysterne i tern. Skyl forårsløg, og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Skyl peberfrugt, squash og broccoli, og skær det i mundrette skiver.
Brun kyllingeternene i sesamolie i en gryde eller wok. Tilsæt forårløg, gulerødder, peberfrugt, squash og broccoli, og lad det stege med i 3-4 minutter.
Tilsæt fintrevet ingefær, finthakket hvidløg og chili i tynde skiver, og steg videre i endnu 2 minutter.
Rør majsstivelsen i. Bland bouillon, soja, eddike og farin sammen, og hæld det i gryden. Lad retten simre i 8-10 minutter, til saucen er tyknet.
Kog risene efter anvisningen på pakken. Skyl forårsløgene, og skær dem i tynde skiver. Servér retten med ris, peanuts og forårsløg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 14. juni 2019

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth