Gnocchi med svampesauce og citron

Det er hurtigere og mere simpelt at lave hjemmelavet gnocchi, end du tror. Her får du en udgave lavet med søde kartofler og vendt i cremet svampesauce.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl de søde kartofler, og skær dem i små tern. Kog ternene i vand i ca. 10 minutter, til de er helt møre.
Kom de kogte søde kartoffeltern i en foodprocessor sammen med mel og salt. Kør, indtil du får en blød og let klistret dej.
Tag dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til lange pølser med en tykkelse på 1 cm. Skær pølsen ud i skiver på ca. 2 cm, og mas dem let med en gaffel.
Kog dine gnocchi i letsaltet vand i en gryde i 5 minutter, eller til de flyder op til overfladen og føles faste som friskkogt pasta.
Kom de færdigkogte gnocchi i et dørslag, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen.
Pil og hak løget helt fint. Steg det i smør i en stegepande med høje kanter. Rens svampene, skær dem i skiver, og tilsæt dem.
Steg, indtil svampene bliver gyldne, og hæld fløde på panden. Lad fløden koge lidt ind, og smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
Tilsæt de kogte, afdryppede gnocchi, og vend rundt, så de bliver varme igen. Servér straks, og drys med parmesanflager og basilikum.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic