Glaseret skinke med ovnstegte kartofler og stuvet grønkål

Klassisk glaseret skinke og stuvet grønkål – næsten som vor moder lavede den. Den traditionelle ret er her peppes op med sprøde, ovnstegte kartofler.

Bemærk: Kogetid, skinke: 1 time + afkøling.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg skinken i en gryde, og dæk den med koldt vand. Bring vandet i kog, skru ned til middel varme, og lad skinken småkoge under låg i ca. 1 time.
Tag gryden af varmen, og lad skinken trække og køle af i kogevandet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 210°. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve på langs. Vend dem med olivenolie, og krydr med plukket rosmarin, salt og peber.
Fordel kartoflerne i et ovnfad, og steg dem i ovnen i 30-35 minutter, til de er møre og gyldne.
Tag skinken op af kogevandet, og tag noget af kogevandet fra til den stuvede grønkål. Fjern nettet fra skinken, og dup den tør med fedtsugende papir. Rids skindet på skinken i et ternet mønster med en skarp kniv.
Rør farin og sennep sammen, og smør glaseringen på skinken. Læg skinken i et ovnfad, og steg den i ovnen ved 210° (samtidig med kartoflerne) i 10-15 minutter, til glaseringen på skinken er flot gylden.
Skyl grønkålen, og pil bladene af stokken. Hak grønkålsbladene så fint som muligt, evt. i en foodprocessor, og læg dem i en skål. Gem en smule friskhakket grønkål til pynt. Overhæld den hakkede grønkål i skålen med kogende vand fra elkedlen, og lad det stå i 5 minutter. Hæld vandet fra, og vrid/kram kålen fri for vand.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt hvedemelet under omrøring. Pisk først de noget af kogelagen fra skinken i, og pisk herefter mælk og fløde i lidt ad gangen, til saucen er tyk og jævn. Vend grønkålen i saucen, og lad den koge godt igennem i ca. 5 minutter. Smag den stuvede grønkål til med sukker, citronsaft, salt og peber.
Skær skinken i skiver, og servér med kartofler og stuvet grønkål drysset med friskhakket grønkål og hakkede valnødder.

Tip!

I stedet for stuvet grønkål kan den glaserede skinke serveres med en sprød og fyldig salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft