Gateau Marcel – den perfekte dessertkage!

Gateau Marcel er en meget simpel dessertkage, som smager som en drøm! Det er simpelthen kun chokolademousse, hvoraf bunden består af bagt chokolademousse og toppen af frisk chokolademousse

Bemærk: Hviletid: Mindst 3-4 timer.

Ingredienser

Udstyr

en lille springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

1 Rist nødderne i en 200° varm ovn i 5-10 minutter. Gnid de brune hinder af dem i et viskestykke.
2 Kog hasselnødder, sukker, kanel og vand sammen i en gryde ved middel varme, indtil vandet er fordampet, og sukkeret er hvidt og tørt. Skru så ned for varmen, og rør hele tiden rundt i nødderne, indtil sukkeret er smeltet og karamelbrunt.
3 Afkøl kanelnødderne på et stykke bagepapir. Hak dem groft.
4 Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Pisk æggehvider og ¼ af sukkeret stift i en anden skål. Pisk æggeblommer og resten af sukkeret let og luftigt i en tredje skål, og rør chokolademassen i. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i, så du får en jævn mousse.
5 Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør kanterne. Fordel halvdelen af chokolademoussen i formen, og bag den i en 175° varm ovn i ca. 30 minutter. Stil resten af chokolademoussen i køleskabet.
6 Stil den bagte bund i fryseren et øjeblik, så den hurtigt bliver helt kold. Fordel de hakkede kanelnødder i et tyndt lag oven på bunden, og fordel den anden halvdel af chokolademoussen ovenpå. Stil kagen i køleskabet i 3-4 timer eller natten over.
7 Smelt chokolade i en skål over vandbad. Placér en frysepose på et lille skærebræt, og hæld den smeltede chokolade ud på posen. Spred chokoladen ud i et tyndt lag. Stil skærebrættet i fryseren et øjeblik, til chokoladen er stivnet.
8 Stik små hjerter ud med en kageudstikker, og drys evt. med lidt guldstøv. Stil hjerterne på køl, til kagen skal serveres.
9 Sigt kakaopulver over kagen, og pynt med chokoladehjerterne og evt. lidt guldstøv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth