Gammeldags oksesteg med waldorfsalat

Selvom oksesteg er weekendmad, er retten supernem at lave. Stegen bliver mør og lækker efter ca. 1½ time i den store gryde.

Bemærk: Koge- og trækketid: 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løgene. Skræl pastinakken, og skær den i grove stykker. Brun oksestegen i smør og olie i en stor gryde i 3 minutter på hver side. Tag kødet op af gryden.
Steg løg og pastinak i gryden i 2-3 minutter. Læg kødet tilbage i gryden sammen med timian, rosmarin, laurbærblade og bladselleritop. Hæld rødvin og vand på, og småkog under låg i 1 time. Sluk for varmen, og lad kødet trække i suppen i 30 minutter.
Tag kødet op, og hold det varmt. Hæld indholdet fra gryden gennem en sigte over i en ren gryde, og lad suppen koge ind i 10 minutter ved høj varme uden låg.
Smelt smørret i gryden, og rør mel i. Lad melblandingen stege et par minutter under omrøring. Tilsæt suppen, du har lavet, lidt ad gangen under konstant piskning, til du får en sauce med god konsistens. Smag til med balsamico, salt og peber. Tilsæt evt. madlavningskulør.
Tænd ovnen på 200º. Læg kartoflerne i en bradepande. Dryp med olie, og drys med salt. Bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er gyldne og møre.
Rens bladselleristilkene, og skær dem i tynde skiver. Skær æbler i tern. Halvér vindruerne, og hak valnødderne. Skyl og hak persille, og vend det sammen med selleri, æbler og valnødder. Rør cremefraiche, mayonnaise og citronsaft sammen, og smag til med sukker, salt og peber. Dryp dressingen over salaten.
Skær kødet i skiver, og servér med saltbagte kartofler, waldorfsalat og sauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft