Gammeldags honninghjerter med chokolade

Fordejen skal hvile i 3-6 uger, for at honninghjerterne får den helt rigtige smag og konsistens. Vi lover, at det er hele ventetiden værd! Overtræk dem med smeltet chokolade, og nyd hver eneste bid.

Bemærk: Hviletid, fordej: 3-6 uger.

Ingredienser

Udstyr

1 hjerteformet udstikker

Sådan gør du

Lun forsigtigt honning i en kasserolle, så den bliver flydende. Tag gryden af varmen, og tilsæt mel. Ælt honning og mel sammen, så du får en jævn dej.
Lad fordejen hvile i en bøtte med låg et mørkt og køligt sted i 3-6 uger.
Rør potaske og vand sammen i en lille skål. Rør æggeblomme og hjortetaksalt sammen i en anden lille skål. Hæld de 2 blandinger over fordejen, og ælt det godt sammen.
Riv skallen af appelsinen, og ælt den ind i dejen sammen med alle krydderierne. Vær tålmodig! Dejen kan være lidt hård at arbejde med.
Tænd ovnen på 175° varmluft. Rul dejen ud i ½ cm’s tykkelse med en kagerulle på et meldrysset bord.
Udstik hjerter med udstikkeren (eller brug en kniv til at skære dejen ud i hjerter i en passende størrelse). Læg honninghjerterne på bageplader beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 5-12 minutter, afhængigt af deres størrelse.
De skal være flot gyldne og give efter for et let tryk. Undgå, at de bliver mørke.
Lad honninghjerterne køle helt af på en bagerist. Først vil de virke bløde, men når de er kolde, bliver de væsentligt hårdere.
Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad. Pensl honninghjerterne med chokoladen, og dekorér dem evt. med kagepynt efter eget valg.

Tip!

Gør honninghjerterne ekstra flotte at se på ved at pynte med tørrede hornvioler eller frysetørrede hindbær. Kagerne kan holde sig i en måneds tid efter bagning – opbevar dem i en dåse med et fugtigt klæde over.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 25. januar 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann