Gammeldags æggekage med håndskåret bacon

En luftig æggekage med sprødt bacon og purløg er en traditionel dansk ret, og den her kan du lave i en håndevending. Få opskriften her!

Ingredienser

Sådan gør du

1Pisk æggene godt sammen i en stor skål. Tilsæt mælk, mel, salt og peber, og pisk det til en jævn masse.
2Varm olien op på en stor pande ved middel varme. Hæld æggemassen på panden, og lad den stege i 5 minutter.
3Skru ned for varmen, læg et låg over panden, og steg æggekagen færdig i ca. 10 minutter, til overfladen ikke længere er flydende.
4Skær baconstykket i gode skiver. Steg dem på begge sider på en tør pande, til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
5Servér æggekagen direkte fra panden, og pynt med bacon, skyllede tomater skåret i skiver og klippet purløg. Spis rugbrød og ketchup til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Betina Hastoft