Gammeldags æblekage med valnøddecrunch

I denne gammeldags æblekage er alting er næsten, som det plejer – bortset fra at rasp er skiftet ud med en hjemmelavet og knasende sprød valnøddecrunch.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Skræl æblerne, skær dem i kvarte, og fjern kernehuset. Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud.
2 Bring æbler, vaniljekorn, vaniljebælg og vand i kog i en gryde. Lad det simre under låg ved svag varme, til æblerne er møre.
3 Tag gryden af varmen, fjern vaniljestangen, og pisk sukker i med et piskeris, til sukkeret er opløst. Lad æblemosen køle af.
4 Tænd ovnen på 150°. Blend havregryn helt fint i en foodprocessor. Tilsæt valnødder, og kør ganske kort, så de bliver hakket groft.
5 Hæld blandingen i en skål. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Smelt smørret, og rør det i skålen sammen med ahornsirup, vaniljekorn, salt og bagepulver.
6 Pisk æggehviden stiv i en skål med en elpisker. Vend æggehviden i nøddeblandingen, til den er luftig og ensartet.
7 Fordel blandingen i små bunker på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl helt.
8 Pisk fløden til skum. Anret i serveringsglas med lag af æblemos, flødeskum og valnøddecrunch, evt. brækket i mindre stykker. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic