Gammeldags æblekage med brombær og flødeskum

Æblekagen er nogenlunde, som den altid har været. Men anretningen opdaterer den klassiske kage til en moderne version.

Ingredienser

Sådan gør du

1Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i grove stykker. Læg dem i en gryde med vandet.
2Flæk vaniljestangen, og læg den i gryden sammen med rørsukker. Kog æblerne under låg ved svag varme i ca. 30 minutter, til de er møre. Afkøl æblekompotten.
3Hak nødderne groft. Smelt smørret på en pande, og tilsæt nødder, havregryn og honning.
4Rist det hele i 8-10 minutter, til det er sprødt. Rør godt undervejs, så det ikke brænder på. Afkøl.
5Pisk fløden til skum. Anret æblekompot på et fad eller bræt, og drys med crumble, brombær og evt. citronmelisse. Servér flødeskum til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 22. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck