Gammeldags æblekage i glas

Lagene i denne lækre gammeldags æblekage kommer virkelig til sin ret, når de serveres i et glas i stedet for en skål – den kan både serveres til eftermiddagskaffen og til dessert.

Bemærk: Hvis det skal gå hurtigt, kan du købe færdiglavet æblemos, du blot skal lægge i lag med æblekagerasp og flødeskum. Du kan også spare tid ved at undlade at skrælle æblerne, men blot skylle dem og skære dem i tern.

Ingredienser

Sådan gør du

1Skræl æblerne, og skær dem i grove stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
2Damp æblerne i en gryde med vand, sukker og vaniljekorn i ca. 10 minutter. Tilsæt mere vand undervejs, hvis æblerne koger tørre.
3Mos de dampede æbler med en gaffel. Smag evt. æblemosen til med mere sukker.
4Smelt smørret på en pande. Tilsæt rasp og sukker. Varm det hele godt igennem i ca. 5 minutter. Bred blandingen ud på bagepapir, og lad den køle af.
5Knus makronerne, og bland dem med æblekageraspen.
6Fyld æblemos i portionsglas. Læg et lag æblekagerasp ovenpå. Stil glassene i køleskabet i ca. 30 minutter.
7Pisk fløden til skum, og fordel det oven på æblekagerne.

Tip!

Det ser fint ud at anrette desserten i glas, men du kan selvfølgelig også vælge at bruge en stor serveringsskål i stedet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 27. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth