Fyldte muffins med Nutella og hindbærsmørcreme

En fin og feminin muffin, som kan prale af et flot snit, når den skæres igennem.

Ingredienser

Udstyr

10 papirforme og en fast muffinform af metal
1 sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°, og sæt papirforme i den faste muffinform.
Pisk æg, kærnemælk og olie sammen i en skål.
Bland hvedemel, sukker, kakao, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt sammen, og sigt det i dejen.
Bryg en kop stærk kaffe, og rør den i dejen, til den er jævn og ensartet.
Fordel dejen i formene, og bag dine muffins i ovnen i ca. 25 minutter. Tjek med en gaffel eller et træspyd, at kagerne er gennembagte. Afkøl dem på en rist.
Skær et lille dybt hul ned i hver muffin med en skrællekniv eller en melonske, men uden at skære helt igennem bunden. Fyld forsigtigt 2 tsk. Nutella ned i hvert hul.
Pisk det bløde smør lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med flormelissen. Bland vaniljeflormelis i smørret lidt ad gangen under piskning. Tilsæt hindbærmarmelade og citronsaft, og pisk videre, til smørcremen er let og luftig igen. Tilsæt evt. lidt lyserød konditorfarve, hvis du ønsker en mere kraftig lyserød farve på smørcremen.
Hæld hindbærsmørcremen i en sprøjtepose med en stjernetylle, og sprøjt den ud i høje toppe på de fyldte muffins.
Drys med frysetørrede hindbær. Servér straks, eller opbevar kagerne i en lukket beholder på køl i op til 2-3 dage.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 28. maj 2019

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen