Fyldig tomatsuppe med ostepopcorn

En cremet tomatsuppe drysset med popcorn og smeltet cheddarost – det skal nok blive en ny familiefavorit. Brug evt. almindelig paprika i stedet for røget.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løgene. Skyl peberfrugterne, og skær dem i små tern. Steg løg og peberfrugter let i olie i en stor gryde. Tilsæt paprika og karry, og lad grøntsagerne stege videre i 1 minut.
Tilsæt hakkede tomater og grøntsagsbouillon, bring suppen i kog, og lad den småkoge i ca. 10 minutter.
Rør mascarpone i suppen, så den smelter. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden – den skal ikke blendes helt glat. Smag til med salt, peber, rørsukker og eddike, og hold suppen varm.
Opvarm olien i en tykbundet gryde. Tilsæt majskernerne, når olien er godt varm. Læg låg på gryden, og pop kernerne. Ryst gryden undervejs, så popcornene ikke brænder på.
Smelt smørret. Vend de varme popcorn sammen med smeltet smør, paprika, revet cheddar, salt og peber, og fordel dem i en bradepande med bagepapir.
Rist popcornene i en 200° varm ovn i 5-10 minutter, til de er let gyldne, og osten er smeltet.
Servér suppen rygende varm med de gyldne popcorn på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft