Fuldkornspita med kebab, hummus og spidskål

Du kan sagtens få saftigt kebabkød, uden at det har roteret på et kebabspyd over grillen. Marinering af kødet er afgørende.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland alle krydderierne.
Skær kødet i tynde strimler, og læg dem i en frysepose sammen med olie og yoghurt. Tilsæt krydderiblandingen, luk posen, og massér det hele godt sammen. Lad kødet marinere på køl i mindst 1 time – gerne natten over.
Skyl og snit spidskål. Pres citronen, så saften kan bruges. Kram spidskålen sammen med citronsaft, og lad den trække på køl i 15 minutter.
Blend alle ingredienserne til hummussen sammen i en blender eller foodprocessor. Smag humussen til med salt, spidskommen og evt. lidt mere citronsaft.
Skyl og snit romainesalat. Pil rødløg, og skær det i tynde ringe. Skyl agurken, og skær den i skiver.
Steg det marinerede kød på en pande ved høj varme i 2-3 minutter.
Lun pitabrødene, og fyld dem med spidskål, salat, kød, grøntsager og hummus. Servér sambal oelek i en skål ved siden af.

Tip!

I supermarkeder og arabiske fødevarebutikker kan du købe god færdiglavet hummus. Rør evt. den færdigkøbte hummus op med lidt yoghurt naturel og friskpresset citronsaft, og krydr med friskkværnet peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck