Frisk tomatsuppe med gratinerede ostebrød

Suppen smager lige godt varm som kold. Kom lidt knasende sprøde grøntsager ovenpå, og servér med lune ostebrød.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens og skær bladselleri, hvidløg, peberfrugt og tomater i tern. Varm olien op i en stor gryde, og svits grøntsagsternene i et par minutter.
Pres saften af appelsinen. Tilsæt tomatjuice, vand, bouillonterning og appelsinsaft, og lad det småkoge i 15-20 minutter.
Blend suppen direkte i gryden med en stavblender. Smag godt til med salt og peber.
Læg fluteskiverne på en bageplade med bagepapir, og pensl med olie. Læg et basilikumblad på hver. Skær mozzarella i skiver, og læg dem ovenpå brødene.
Sæt pladen øverst i en 220° varm ovn i 6-10 minutter, til osten er smeltet.
Skær agurk og bladselleri i meget små tern, og bland med masser af hakket basilikum. Servér suppen med salat og ostebrød som tilbehør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek