Frisk rødkålssalat med appelsin

Her får du et friskt og sprødt alternativ til den klassiske rødkålssalat. Salaten pynter med sin flotte farve på erhvert middagsbord, især på et veldækket julebord.

Ingredienser

Sådan gør du

Snit rødkålen fint. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Skyl og tør persillen, og hak den fint.
Læg hasselnødderne i et ovnfast fad, og rist dem let gyldne i ovnen ved 200° i 5-10 minutter.
Gnid de løse brune hinder af i et rent viskestykke, og hak hasselnødderne groft.
Rør olivenolie, æbleeddike og honning sammen, og krydr med salt og peber. Vend rødkål og appelsinfileter sammen med dressingen.
Anret rødkålssalaten i en skål, og drys med persille og hasselnødder, og servér som tilbehør til fx julemiddagen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 20. december 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft