Frikassé med kylling og grøntsager

Frikassé med kylling og grøntsager kan man lave en dag, hvor man har god tid til at arbejde i køkkenet. Frikasseen er ikke svær at lave, men kyllingen skal koge i lidt over en time.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kyllingen i en stor gryde. Tilsæt peberkorn, bouillonterning og vand. Skær et stykke citronskal på størrelse med en femkrone, og læg det i gryden.
Læg låg på gryden, og bring den i kog. Lad kyllingen koge ved svag varme i 1 time og 15 minutter. Imens klargøres alle grøntsagerne.
Bræk den nederste træede ende af aspargesene. Fjern det yderste lag af forårsløgene, og skyl dem grundigt.
Skyl og skrub kartoflerne. Skræl gulerødderne. Skær alle grøntsagerne i mindre stykker, og læg dem i små skåle hver for sig.
Tag kyllingen op af gryden, og læg den i en stor skål, så den kan køle lidt af. Placér en sigte over en anden stor skål, og hæld grydens indhold igennem sigten. Hæld den siede bouillon tilbage i gryden.
Rør madlavningsfløde i bouillonen i gryden, og bring gryden i kog. Hæld kartofler og gulerødder i den kogende bouillon, og lad dem koge i 15 minutter.
Skyl dild og persille, og tør det i et rent viskestykke. Hak dild og persille fint. Hæld asparges og forårsløg i gryden.
Fjern skindet fra kyllingen, og pil kødet af skroget i ikke for store stykker. Læg kyllingekødet i gryden.
Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand, og hæld det i gryden i en tynd stråle, mens du rører i gryden med en ske. Rør hakket dild og persille i frikasseen lige før servering. Smag til med salt og peber, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft