Frikadellespyd med ærtehummus og rugbrød

Har du frikadeller tilovers fra aftensmaden, skal du endelig gemme dem til madpakken den efterfølgende dag. De smager nemlig skønt på spyd med en god ærtehummus og parmesanrugbrød.

Ingredienser

Udstyr

tynde spyd

Sådan gør du

Tø ærterne op. Dræn kikærterne. Pil hvidløg.
Blend det hele i en minihakker sammen med tahin og spidskommen. Smag ærtehumussen til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Smør rugbrødet med et meget tyndt lag smør, og drys med revet parmesan.
Læg rugbrødet på en bageplade, og bag dem i ovnen i ca. 5 minutter, til osten er let smeltet og gylden. Skær skiverne i halve. Lad dem køle af på en rist.
Skyl agurk, skræl gulerødder, og skær dem i lange stave. Skyl asparges, og bræk den nederste, træede ende af.
Rens bladselleri, og skær stænglerne i mindre stykker. Pak stavene sammen, evt. med et stykke snor omkring.
Sæt frikadellerne på spyd. Pak hele herligheden sammen, så den er klar til at blive taget med.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 3. december 2018

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen