Frikadeller med sprøde kartofler og vintersalat

Kogte kartofler bliver lidt kedelige i længden, men sprøde, ovnstegte kartofler er den rene hverdagsluksus

Bemærk: Hviletid, kød: 10 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne. Skær dem i små stave, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Krydr kartoflerne med salt og peber, dryp med olie, og steg dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er sprøde.
Læg det hakkede kød i en skål. Pil løget, og riv det på et rivejern. Hak citrontimian helt fint.
Rør løg, citrontimian, salt og peber sammen med kødet. Rør æggene i, 1 ad gangen, rør havregryn og mælk i, og lad farsen hvile i 10 minutter på køl.
Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør og olie på en pande i 3-4 minutter på hver side.
Skyl rucola. Rens fenniklen, og snit den fint, gerne på et mandolinjern. Skyl æblerne. Halvér dem, fjern kernehuset, og skær dem i tynde både.
Bland rucola, fennikel og æbler med plukket brødkarse. Dryp salaten med eddike og olie, og krydr med salt og peber. Servér som tilbehør til frikadeller og kartofler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck