Frikadeller med kartoffel-selleri-frikassé og rødbederåkost

Lækre og nemme frikadeller med en dejlig frikassé og rødbederåkost til.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartofler og selleri, og skær dem i tern (ca. 1 x 1 cm). Læg ternene i en gryde med vand, og bring i kog. Skru ned for varmen, og lad kartofler og selleri småkoge under låg i 15-20 minutter. Rør af og til i gryden, og tilsæt evt. lidt ekstra vand, så det ikke koger tørt.
Skyl persillen, og hak den groft. Pil hvidløget, og hak det fint. Rør hakket persille og finthakket hvidløg i frikasséen, og smag til med salt og peber.
Læg det hakkede kød i en skål, og rør det sammen med salt og æg med en røreske. Pil løget, hak det groft, og rør det i farsen sammen med mælk, rasp og peber. Hak enebær fint, og rør det i farsen.
Lad evt. farsen hvile i 15 minutter. Form kødet til frikadeller, og steg dem i olie eller smør på en pande.
Skræl rødbederne, og riv rødbeder og æbler groft. Bland det sammen, og anret råkosten på et fad.
Hak hasselnødderne groft. Tag stenene ud af dadlerne, og skær dadlerne i skiver. Drys nødder og dadler ud over salaten. Servér som tilbehør til frikadeller og frikassé.

Tip!

Hvis du ikke kan få fat i hakket vildtkød, kan du sagtens bruge hakket okse- eller lammekød til frikadellerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek