Frikadeller med kanelstuvet hvidkål

Når du lader en kanelstang koge med i fløden, får hvidkålsstuvningen en mere fyldig og rund smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter.
Pil løget, og riv det groft. Rør kødet med løg og æg. Rør havregryn og mel i.
Rør mælk i farsen, og juster farsen med lidt danskvand, til du får en let fars. Krydr farsen med muskatnød, salt og peber.
Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie og smør på en stor pande ved middel varme, til de er gennemstegte.
Kog fløden op med en kanelstang, og lad det koge ind til ca. den halve mængde. Tilsæt citronsaft. Når du lader en kanelstang koge med i fløden, får hvidkålsstuvningen en<br /> mere fyldig og rund smag.
Skær kålhovedet midt igennem, og skær stokken væk. Skær kålen i brede strimler, skyl den godt, og læg den i en skål.
Drys kålen med salt, og hæld kogende vand over. Hæld straks herefter kålen i en sigte, køl den af med koldt vand fra hanen, og lad den dryppe af.
Smelt smørret på en dyb (sautere)pande, og varm kålen let op på panden. Hæld den varme kanelfløde over, varm godt igennem, og smag til med salt og peber.
Servér til frikadellerne sammen med de kogte kartofler.

Tip!

Rør farsen om morgenen, og stil den i køleskabet, til den skal bruges. Snit kålen, og opbevar den i en frysepose på køl, til den skal bruges.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Wichmann+Bendtsen Photography