French toast med banan

French toast er måske bedre kendt som arme riddere. Den findes i mange lande i forskellige afskygninger og her får du en lækker version med banan og ananassalsa.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær den hele ananas over på tværs, pak det nederste stykke ind i husholdningsfilm, og gem det i køleskabets grøntsagsskuffe til en anden dag. Skær topbladene af det øverste stykke, og smid dem væk. Skær ananassen i kvarter på langs med en stor kniv. Skær den lyse stok i midten fri på alle stykker, og kasser den. Læg ananasstykkerne med den buede side nedad, og skær frugtkødet fri af skallen i ét stykke. Herefter er det nemt at skære frugtkødet i pæne, små tern.
Skær det halve granatæble over i 2 stykker. Pil de røde kerner fri af skallen, og fjern de bitre, hvidlige hinder. Kernerne løsner sig lettere, hvis du banker med en grydeske på bagsiden af skallen. Pas på ikke at få sprøjt fra de knaldrøde, saftige kerner på tøjet! Vend ananastern og granatæblekerner med ahornsirup og grofthakket citronmelisse (gem lidt til pynt). Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldenbrune.
Skær brødet i pæne, ens firkanter.
Læg brødskiverne sammen med banan skåret i ½ cm tykke skiver.
Pisk ægget sammen med mælk, kanel og appelsinskal i en dyb tallerken.
Dyp forsigtigt toastene 1 ad gangen i æggeblandingen på begge sider. Lad toasten dryppe lidt af på kanten, før du lægger den på en ren tallerken.
Varm smørret op på en stor pande, og steg toastene, til de er flot brune på begge sider. Server straks med ananassalsa og et drys pinjekerner. Pynt med citronmelisse.

Tip!

Det er ikke nødvendigt at skære brødet firkantet ud, men det ser flot ud. Brug godt, fyldigt brød, gerne daggammelt. Om sommeren kan man servere toastene med friske bær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek