Fransk bondesalat med pocherede æg

Når aftensmaden skal være nem, men stadig mætte, er en fyldig måltidssalat det helt rigtige.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne. Kog dem i letsaltet vand, til de er akkurat møre, og afkøl.
Skyl bønner og asparges. Nip enderne af bønnerne, og knæk den træede bund af aspargesene. Giv bønner og asparges et lynhurtigt opkog, så de blancheres, og skyl dem i iskoldt vand.
Steg bacon, til det er sprødt, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Skyl og tør salatbladene, og anret dem på et fad. Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Skær de kogte kartofler i skiver.
Fordel kartofler og rødløg over salaten sammen med kapers, oliven, croutoner og bacon.
Skyl dild, persille og purløg, og hak det fint. Rør det sammen med olie, honning, sennep og citronsaft. Smag til med salt og peber.
Dryp dressingen over salaten.
Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet holdes lige under kogepunktet. Slå 1 æg ud i en kop.
Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du skaber en hvirvel i midten af gryden. Hæld forsigtigt ægget fra koppen ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig omkring blommen.
Skub ægget ud i siden af gryden, og giv det 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Tag det op, skab endnu en hvirvel i midten af gryden, og pochér de resterende æg på samme måde.
Fordel de pocherede æg over salaten, og servér.

Tip!

Lav dine egne croutoner ved at vende tern af daggammelt hvedebrød i olivenolie og salt og riste dem sprøde i ovnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 6. september 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann