Fragilité med mokkasmørcreme

Fragilitébundene, der indeholder store mængder nødder, bliver lagt sammen med en fløjlsblød mokkasmørcreme og drysset med flormelis. Servér endelig kagen med kaffe eller te til.

Bemærk: Frysetid: Mindst 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak mandlerne til groft mandelmel i en blender eller minihakker. Pisk æggehvider og salt luftigt med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk videre, til du har en stiv marengsmasse. Vend mandelmelet i med en dejskraber.
Tænd ovnen på 175° varmluft, og læg bagepapir på bagepladerne. Del marengsmassen i to lige store portioner. Smør dem ud på hver sin bageplade til en firkant på 30 x 20 cm. Drys hasselnøddeflager på den ene bund. Bag marengsbundene gyldne i ovnen i ca. 15 minutter. Afkøl helt.
Lav en stærk kop kaffe, og lad den køle helt af. Pisk smør, nougat og flormelis sammen med en elpisker, til det har en ensartet konsistens. Pisk æggeblommerne i ét ad gangen. Rør til sidst 6 spsk. kaffe i lidt ad gangen, og pisk i 1 minut.
Halvér fragilitébundene, så du får 4 bunde, der måler 15 x 20 cm. Læg de 4 bunde sammen med mokkasmørcreme imellem hvert lag, og sørg for, at der ligger en bund med hasselnøddeflager øverst. Sæt kagen i fryseren i mindst 1 time – så er den nemmere at skære ud i flotte firkanter senere.
Skær den frosne kage ud i firkanter. Opbevar dem på køl, og sigt flormelis over, lige før kagestykkerne skal serveres. Pynt evt. med skovsyre.

Tip!

Man kunne fristes til at tro, at kagen er en fransk opfindelse pga. det franskklingende navn. Men kagen blev faktisk opfundet af en københavnsk konditor i 1900-tallet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth