Fougasse med sorte oliven og herbes de provence

Navnet fougasse stammer fra latin og betyder ildsted. De flade brød blev nemlig før i tiden bagt over ildstedets gløder. I dag kender man bedst brødet med det gitterformede mønster, hvis man har rejst (og spist!) meget i Frankrig.

Bemærk: Hævetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål, og tilsæt salt og vand. Rør, til gæren er helt opløst. Tilsæt hvedemel, herbes de provence, hakkede oliven og olivenolie. Ælt dejen, til den er blød og smidig – den må endelig ikke blive for hård.
Læg dejen i en skål med et rent viskestykke over, og lad den hæve et lunt sted ca. 1 time.
Tænd ovnen på 250°. Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord, og del den i 2 trekanter. Skær et dybt snit i midten af hver trekant og 2-3 snit på hver side.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og drys gavmildt med herbes de provence.
Bag fougasserne i ovnen i 12-15 minutter, og lad dem køle helt af på en bagerist.

Tip!

Brødene er lækre til ost, suppe og pastaretter, men kan også bare spises til en god kop eftermiddagste. De smager allerbedst, når de er helt nybagte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft