Forårsruller med kylling og kålsalat med citron

Forårsruller er nemme at lave selv, og fyldet kan sagtens varieres. Her er der brugt kylling, spinat og feta som fyld.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kyllingekødet i små tern. Rens porren, og snit den fint. Skyl og tør spinaten. Opvarm en pande med olie og karry, og steg kyllingen, til den er næsten gennemstegt.
Tilsæt porre, og lad det stege lidt med. Vend spinat i, og vend den godt rundt, til den falder sammen. Tag panden fra varmen, og tilsæt smuldret feta, salt og peber.
Tænd ovnen på 210º. Tag 1 stykke forårsrulledej ad gangen ud af pakken (læs på pakken: Nogle typer forårsrulledej skal lægges i blød først).
Læg forårsrulledejen på bordet med det ene hjørne ind mod dig selv. Læg 1½-2 spsk fyld på dejen, og fold hjørnet halvvejs op. Luk siderne ind, så det ligner en åben kuvert.
Pensl det sidste hjørne med lidt vand, og rul dejen forsigtigt, men stramt, sammen. Fortsæt, til alt fyldet er brugt.
Læg forårsrullerne på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olie, og steg dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem undervejs.
Snit spidskålen så fint som muligt. Skyl den grundigt, og vrid den fri for vand. Rist mandlerne på en tør, varm pande, til de får lidt farve, og hak dem herefter groft.
Riv skallen, og pres citronen. Rør olie, citronsaft, citronskal, sukker, salt og peber sammen, og vend dressingen med spidskål og mandler.
Smuldr fetaosten over kålsalaten, og server den som tilbehør til forårsrullerne.

Tip!

Forårsrulledej med fuldkorn kan købes på aarstiderne.com. Almindelig forårsrulledej fås på frost hos asiatiske købmænd. Du kan også bruge “Spring Roll Wrappers” fra Blue Dragon (fås i velassorterede supermarkeder).

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Jakob Helbig