Focaccia med græskar og kartoffel

En focaccia er et italiensk brød, der bages i en bradepande og passer perfekt til store selskaber. Denne udgave er med græskar, kartoffel og lækre krydderier, der alt sammen giver en skøn smag og konsistens.

Bemærk:Hævetid: I alt 3½-4 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

1Rør gæren ud i vandet. Tilsæt begge slags mel og salt, og ælt dejen godt sammen med en røreske, indtil dejen er glat. Lad dejen hæve i ca. 3 timer i skålen med et klæde over.
2Skræl græskarret, flæk det, fjern kernerne, og skær græskarkødet ud i grove terninger.
3Læg græskarstykkerne i en gryde, dæk dem med vand, og bring i kog. Kog i ca. 20 minutter, til de er møre, og hæld vandet fra.
4Blend herefter græskarret med olivenolie, eddike, salt, peber og honning, indtil puréen er helt glat.
5Tag evt. lidt fra, og gem den overskydende puré i et sylteglas i køleskabet, hvis der er mere, end du skal bruge.
6Skrub og skær kartoflerne i helt tynde skiver på et mandolinjern, og læg kartoffelskiverne i vand. Smør en stor bradepande med olie.
7Vend dejen over i bradepanden, og tryk den forsigtigt ud, så den fylder hele bradepanden. Fordel græskarmos over dejen i et tyndt lag, og fordel kartoffelskiver herpå.
8Drys med hakket timian og havsalt, og dryp med lidt god koldpresset rapsolie. Lad foccaciaen efterhæve i ½-1 time.
9Bag foccaciaen ved 220° i ca. 15 minutter, skru ned til 180°, og bag i yderligere 20 minutter, til den er sprød og gylden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:12. september 2018

Opskrift:

Fotograf:Aller Media