Flødekartofler med hakkebøffer og rødkålssalat

Flødekartofler er ren fredagsforkælelse, men rødkålssalat er fyldt med vitaminer, så du får et fuldendt måltid.

Bemærk: Ovntid: Ca. 50 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Skræl selleri og kartofler. Skær dem i tynde skiver, og læg dem imellem hinanden i et smurt ovnfast fad. Drys salt og peber mellem lagene. Rør fløde sammen med presset hvidløg, og hæld det over kartofler og selleri.
2 Bag retten i ovnen ved 180° ca. 50 minutter. Tjek med en kniv, om kartoflerne er møre.
3 Form kødet til 4 bøffer, og snit dem på begge sider med en kniv. Brun bøfferne på begge sider i 1 spsk. olie på en pande. Skru ned for varmen, og steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
4 Snit rødkålen i fine strimler. Skyl persillen, og hak den. Bland honning, eddike og 2 spsk. olie sammen til en dressing, og vend rosinerne heri. Vend dressing og rosiner grundigt sammen med rødkål og persille, og smag salaten til med salt og peber.
5 Servér hakkebøfferne med flødekartofler og rødkålssalat som tilbehør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek