Flødeboller med mørk chokolade og marcipanbund

Det er virkelig umagen værd at lave sine egne flødeboller, for du kan bruge ingredienser af høj kvalitet. Hver bid bliver den rene luksus.

Bemærk: Tørretid, skum: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

en sprøjtepose
en tylle med stort, rundt hul

Sådan gør du

1Form en lang rulle af marcipanen (hvis den ikke allerede har form som en rulle),og skær runde skiver af den i 3 mm’s tykkelse. Læg marcipanskiverne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 3-5 minutter ved 200°, til de er lidt lysebrune i kanten. Lad dem køle af på bagepladen. Smelt chokoladen i en lille skål over vandbad. Pensl marcipanen med smeltet mørk chokolade, og hold resten af chokoladen lun til senere.
2Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bring vand, sukker, glukosesirup og vaniljekorn i kog i en kasserolle. Lad denne sukkerlage koge, til den er 117° varm – brug gerne et stegetermometer (eller et sukkertermometer) til at tjekke den nøjagtige temperatur. Hvis du ikke har et termometer, der kan måle så høj en temperatur, kan du vurdere temperaturen på, at sukkerlagen skal begynde at blive en smule lysebrun i farven.
3Pisk æggehviderne sammen med sukker, til det lige skummer godt op. Pisk den 117° varme sukkerlage i æggehviderne ved lav hastighed. Sæt hastigheden op igen, og pisk i ca. 15 minutter, til sukker-æggehvidemassen er kølet helt af. Det kræver en elpisker med gode, kraftige piskeris eller en røremaskine.
4Sæt evt. en tylle med stort hul på sprøjteposen, eller brug bare sprøjteposen uden tylle. Fyld æggehvideskummet i sprøjteposen, og tryk en tyk skumtop ud på hver marcipanbund. Forsøg at toppe dem op så godt som muligt. Lad dem stå på køkkenbordet i 1 time – så tørrer overfladen, og de bliver nemmere at dyppe i chokolade.
5Dyp flødebollerne i den lune chokolade, som du har gemt fra tidligere.
6Stil flødebollerne på et fad med bagepapir, og drys straks med den valgte pynt. Stil fadet i køleskabet, og lad chokoladen stivne.

Tip!

Glukosesirup kan købes i Matas og velassorterede supermarkeder. Den nemmeste måde at måle mængden op på er ved at sætte gryden på vægten, nulstille og så hælde glukosen direkte ned i gryden i den mængde, man skal bruge. Siruppen er nemlig meget tyktflydende og klistret.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek