Flødeboller med marcipanbund og mokkaskum

Hjemmelavede flødeboller med marcipanbund og skum med kaffesmag er den rene luksus! De tager lidt tid at lave, men det er uden tvivl umagen værd.

Bemærk: Beregn god tid til at lave flødebollerne, da de forskellige trin har lange hviletider.

Ingredienser

Udstyr

en udstikker, 5 cm i diameter
et sukkertermometer
en sprøjtepose med en rund tylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180º. Rul marcipanen ud med en kagerulle i 0,5 cm's tykkelse på et bord drysset med lidt flormelis.
Udstik små cirkler (5 cm i diameter) med en udstikkerform eller et glas. Læg marcipancirklerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 8 minutter, til de er let gyldne.
Bland sukker, glukosesirup og kaffe i en gryde, og bring det i kog. Lad det koge, til det er 117º varmt – brug et sukkertermometer eller et digitalt stegetermometer.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt den varme mokkasirup i en tynd stråle, mens du pisker kraftigt. Pisk i 5-7 minutter, til mokkaskummet er blankt og fast.
Fyld mokkaskummet i en stor sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt det ud i pæne toppe (høje, spidse eller flade) på de afkølede marcipanbunde. Lad flødebollerne stå på køkkenbordet i 1 time – så tørrer overfladen, og de bliver nemmere at overtrække med smeltet chokolade.
Hak al chokoladen fint. Kom ⅔ af den hakkede chokolade i en varmefast skål, og smelt den forsigtigt over vandbad, til temperaturen er på 48-50º (brug igen et termometer). Kom den resterende hakkede chokolade i en anden og lidt større skål.
Hæld nu ca. ⅔ af den smeltede chokolade over den hakkede chokolade i skålen, rør godt rundt, og lad de 2 blandinger smelte naturligt sammen. Tilsæt gradvist mere af den smeltede chokolade, indtil chokoladen er helt smeltet, og temperaturen er på 31-32º – nu er chokoladen klar til brug og vil blive flot blank, når den størkner.
Placer 1 flødebolle ad gangen på en palet med riller, og hold den ind over skålen med den smeltede chokolade. Hæld med en ske chokolade ud over flødebollen, så mokkaskummet dækkes helt. Bank forsigtigt paletten mod skålens kant, så flødebollen drypper af, og den overskydende chokolade løber tilbage ned i skålen.
Stil flødebollerne på et fad med bagepapir, efterhånden som de bliver færdige, og drys evt. med lidt kakaonibs. Stil fadet i køleskabet, til chokoladen er størknet.

Tip!

Glukosesirup kan købes i større supermarkeder. Kakaonibs kan bl.a. købes i Torvehallerne i København, i Mad & Vin, i Salling og flere steder på internettet, fx specialkoebmanden.dk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft