Flødeboller med citron og hvid chokolade

Uhyggeligt velsmagende flødebollespøgelser, som både små og store vil elske at hapse i sig.

Bemærk: Brug et sukkertermometer, både når du laver citronskum, og når du smelter den hvide chokolade. Hviletid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Riv skallen af citronen. Ælt marcipan sammen med fintrevet citronskal og flormelis. Rul marcipanen ud med en kagerulle i ½ cm’s tykkelse på et bord drysset med lidt flormelis.
Udstik små cirkler af marcipanen med en rund kageudstikker eller et lille glas med en diameter på 5 cm. Læg cirklerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem ganske let gyldne i ovnen i ca. 5 minutter.
Bland sukker, glukosesirup og citronsaft i en lille gryde, og bring det i kog. Lad blandingen koge, til den er 117° varm – brug et sukkertermometer.
Pisk æggehviderne let stive med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt den varme citronsukkerlage i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Pisk i 5-10 minutter, til skummet er blankt og meget fast og har opnået stuetemperatur.
Fyld citronskummet i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt det ud i høje toppe på de bagte marcipanbunde. Lad flødebollerne hvile ved stuetemperatur i 1 time.
Hak chokoladen fint. Smelt ⅔ af chokoladen i en skål over vandbad (eller i mikrobølgeovnen),til temperaturen er 45° – brug sukkertermometeret. Tilsæt den resterende ⅓ af chokoladen, og rør godt, indtil temperaturen er nede på 26-27°.
Varm herefter forsigtigt chokolademassen op igen (over vandbad eller med en hårtørrer),til temperaturen lander på 29°. Nu er chokoladen tempereret og klar til brug.
Overtræk flødebollerne ved at stille dem på en gaffel over skålen med tempereret hvid chokolade, og overøs dem med chokolade. Ryst gaflen let, så overskydende chokolade drypper tilbage i skålen. Sæt de færdige flødeboller på et skærebræt beklædt med et ark bagepapir, og lad chokoladeovertrækket størkne.
Smelt den mørke chokolade i en lille skål over vandbad, og hæld den i en sprøjtepose med en lille spids tylle (eller fold et lillebitte kræmmerhus af bagepapir i stedet for at bruge en sprøjtepose). Dekorér flødebollerne. Opbevar dem på køl indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 30. oktober 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth