Flødeboller a la risalamande

Flotte flødeboller, der smager sødt af vanilje og mandler, som leder tankerne hen på den klassiske risalamande. Flødebollerne er overtrukket med hvid chokolade.

Ingredienser

Udstyr

en sprøjtepose med stor, rund tylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Ælt alle ingredienser til marcipanbundene sammen til en ensartet masse. Tilsæt lidt ekstra flormelis, hvis massen er for våd.
Drys lidt flormelis på bordet, og rul massen ud med en kagerulle til en tykkelse på 4 mm. Brug et glas eller en udstikker på 4-5 cm i diameter til at stikke bundene ud.
Læg bundene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 5-7 minutter, til de er gyldenbrune. Afkøl.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog vand, sukker, glukosesirup og vaniljekorn sammen i en gryde, til sukkerlagen er 117° varm. Brug et sukkertermometer, så du måler temperaturen præcist.
Pisk æggehvider sammen med sukkeret, til det danner bløde, stabile toppe, som kan stå af sig selv.
Hæld den varme sukkerlage i æggehviderne i en tynd stråle under kraftig piskning, og pisk videre i ca. 10 minutter, til skummet er afkølet til stuetemperatur, og konsistensen er sej og luftig.
Fyld skummet i en sprøjtepose, og sprøjt det ud på bundene i toppe. Lad skummet sætte sig på bundene. Overfladen vil tørre en anelse, hvilket gør dem nemmere at overtrække.
Smelt chokolade sammen med smør i en varmefast skål over vandbad ved ganske svag varme. Tag chokoladen af varmen, når ⅔ er smeltet, og lad resten smelte, mens du vender chokoladen forsigtigt sammen med en dejskraber.
Rist mandelsplitter på en tør pande. Når chokoladen har stuetemperatur, dypper du flødebollerne i chokoladen, så alt skummet og lidt af bunden dækkes. Hold dem med toppen nedad nogle sekunder, så overskydende chokolade kan dryppe af. Stil dem på en rist, og drys med mandelsplitter. Opbevar flødebollerne køligt og lufttæt.

Tip!

Vær opmærksom på, at du skal bruge et sukkertermometer og en sprøjtepose for at få det bedste resultat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 4. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen, Skovdal Nordic