Flanksteakspyd med sellerislaw og fladbrød

Flanksteakspyd med sellerislaw og fladbrød er lækker hverdagsmad og hvis vejret tillader det, er flanksteakspyddene også gode at lægge på en varm havegrill.

Ingredienser

Udstyr

tynde træspyd

Sådan gør du

Skær flanksteaken i 2 cm tykke skiver på tværs af kødfibrene, og sæt hver skive på et træspyd.
Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med garam masala og olivenolie. Pensl kødspyddene med krydderolien.
Steg kødspyddene på en (grill-)pande i 3-4 minutter på hver side.
Skræl sellerien, og skær den i kvarte og herefter i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Skyl og halvér agurken. Skær den i meget tynde skiver på langs, gerne med et mandolinjern. Pluk koriander og mynte, og vend det sammen med selleri og agurk i en skål.
Rør friskpresset citronsaft sammen med olie, salt, peber, hørfrø og solsikkekerner. Hæld dressingen over sellerislawen.
Lun fladbrød efter anvisningen på pakken. Anret tallerkener med fladbrød, sellerislaw, grillede spyd og græsk yoghurt.

Tip!

Den klassiske coleslaw med hvidkål fungerer også glimrende som tilbehør til kødspyddene. Snit 600 g hvidkål fint, og bland det med 6 groftrevne gulerødder. Rør en dressing af 3 dl fromage frais, 1 spsk. god mayonnaise, 4 tsk. sukker og 3 spsk. balsamicoeddike. Smag til med salt og peber. Bland dressingen med kål og gulerødder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft