Flanksteak med grillet fennikel og tomatsalat

Flanksteak er ikke en af de dyre udskæringer, men efter en tur på den varme havegrill bliver kødet usædvanligt mørt og lækkert. Husk at tænde op i grillen i god tid, før kødet skal lægges på.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
Afpuds flanksteaken for fedt og sener.
Rør ingredienserne til kryddermarinaden sammen. Gnid flanksteaken med marinaden, 10 minutter før den skal på grillen.
Rens fenniklerne (gem de grønne duske til salaten). Skær fenniklerne i kvarte. Vend dem i olie, og læg dem på grillen et sted, hvor der ikke er så kraftig varme. Steg dem i 1 minut på hver side, til de er lidt møre, men stadig har bid.
Skyl tomaterne, og skær dem i grove tern. Vend dem med smuldret feta, sorte oliven og olivenolie, og krydr med salt og peber.
Vend grillet fennikel sammen med tomatsalaten, og pynt med de grønne duske fra fenniklerne.
Skær flanksteaken i ½ cm tykke skiver, og server med kogte kartofler, grillet fennikel og tomatsalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft