Flæskesteg med sprød svær

For at få flæskestegens svær helt sprød kan du give den et par minutter under ovnens grill. Hold øje med den, så den ikke bliver brændt.

Bemærk: Ovntid: I alt ca. 1 time og 20 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Placér stegen med sværen nedad i en bradepande. Hæld koldt vand i bradepanden, så det dækker den nederste tredjedel af stegen. Steg i en 220º varm ovn i 20 minutter.
Tag stegen ud af ovnen, og skru ned til 190º.
Læg stegen på en bagerist over bradepanden, nu med sværen opad. Krydr sværen godt med salt og peber, og stik nelliker og laurbærblade ned i rillerne.
Steg flæskestegen færdig i ovnen i ca. 1 time. Hæld lidt vand over den efter 20 minutter, og gentag dette.
Tag stegen ud, og lad den hvile i 15 minutter, inden den skæres i tykke skiver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth