Fladbrødspizza med græskarsauce og italiensk pølse

Lav pizza i lynfart ved at bruge arabiske fladbrød som bund. De fås hos mange grønthandlere, men kan også erstattes med flækkede pitabrød eller tortilla-wraps.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Skyl og halvér græskarret, fjern kernerne, og skær resten af græskarret i tern (du kan sagtens lade skallen sidde på). Pil løg og hvidløg, og skær løget i grove både.
Fordel græskartern, løgbåde og hvidløgsfed på en bageplade beklædt med bagepapir, og dryp med olie. Drys med oregano, salt og peber, og bag græskarternene i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre. Blend dem sammen med balsamico, og tilsæt vand gradvist, indtil du får en cremet sauce. Smag til med salt og peber.
Læg fladbrødene på bageplader beklædt med bagepapir. Smør græskarsaucen ud på fladbrødene, og fordel plukket mozzarella over.
Tryk farsen ud af pølserne, og fordel små toppe af farsen oven på fladbrødene. Bag fladbrødspizzaerne i ovnen i ca. 15 minutter, indtil kødet er gennemstegt, osten smeltet, og kanterne på brødet er sprøde. Pynt med oregano, og servér.

Tip!

Har du rester tilbage af fladbrød, kan de bages sprøde i ovnen og forvandles til knækbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling