Fisketallerken med rødbedesalat

Hvorfor nøjes med én slags fisk på tallerkenen, når man kan få to? Hellefisken køber du serveringsklar, men farsen til fiskefrikadellerne rører du hurtigt selv sammen.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog rødbederne møre i letsaltet vand. Det tager 30-45 minutter afhængigt af størrelsen.
Afkøl rødbederne under koldt vand, og gnid skindet af dem. Skær rødbederne i grove stykker, og anret dem på et fad.
Rør cremefraiche med fintrevet peberrod til en stærk dressing. Smag til med salt og peber.
Dryp dressingen over rødbederne, og drys med kapers og evt. mere peberrod.
Hak fiskekødet på skærebrættet med en kniv, eller hak det groft i minihakker eller foodprocessor.
Rør fiskekødet sammen med æg, mel, salt og peber. Rør mælk i, til farsen er blød, men stadig fast. Der kan være lidt forskel på, hvor våd fisken er.
Form farsen til 12 frikadeller, og steg dem i olie og smør på en pande, til de er lysebrune på begge sider.
Servér dem sammen med hellefisk, rødbedesalat, brød og plukket dild.

Tip!

I stedet for kuller kan du bruge filet af sej, brosme, torsk, kulmule eller lange. Brug gerne endestykker og de tynde stykker ved bugen til at hakke, og brug det fine tykke stykke af fileterne til at stege eller bage.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek