Fillodejstarteletter med laksemousse

Lav smukke tarteletter af fillodej, og fyld dem med en lækker mousse af både kold- og varmrøget laks.

Ingredienser

Udstyr

1 fast muffinform af metal med 12 huller

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Fold fillodejen ud, og del hvert ark i 6 lige store stykker.
Pensl hvert stykke med olie. Læg dernæst stykkerne sammen 2 og 2, så de danner en stjerne.
Læg forsigtigt hver ”fillodejsstjerne” i en muffinform, så du får 12 tarteletter.
Bag dem i ovnen i ca. 7 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Pil skindet af den varmrøgede laks, og rør laksekødet sammen med cremefraiche, citronsaft og peber i en skål.
Skær den koldrøgede laks i mindre stykker, og rør dem i laksemoussen.
Bælg ærterne. Skyl aspargesene, knæk bunden af, og hæld kogende vand over dem i en sigte, så de blancheres.
Fyld tarteletterne med laksemousse, ærter og asparges. Pynt med dild og ærteskud.
Skyl salaten. Servér den til tarteletterne sammen med citronskiver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 30. august 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann