Figner i portvin med stjerneanis

Giv sæsonens figner et længere liv ved at lade dem trække i en skøn portvinslage. Figner i portvin smager skønt sammen med vaniljeis eller ost.

Ingredienser

Udstyr

sylteglas, 1 l

Sådan gør du

1Riv skallen, og pres saften af appelsinen. Rør appelsinskal, appelsinsaft og portvin sammen i en gryde.
2Tilsæt stjerneanis og rørsukker, og varm det op.
3Skyl og rens fignerne, skær dem evt. ud i kvarte, og læg dem i gryden sammen med vaniljestangen. Kog dem i 1 minut.
4Fyld det hele i et rengjort sylteglas, og stil det koldt.
5Servér fignerne som tilbehør til vaniljeis eller til ost.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 20. september 2018

Opskrift:

Fotograf: Aller Media