Ferskner med marengstoppe og mascaponecreme

De søde ferskner smager dejligt sammen med marengstoppe og mascarponecreme. Den langsomme bagning ved lav varme gør marengstoppene lyse og fnuglette.

Bemærk: Bagetid: Ca. 45 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 150º. Pisk æggehviderne med en elpisker, til de danner bløde toppe. Tilsæt flormelis lidt ad gangen, og pisk videre. Tilsæt salt og citronsaft, og pisk videre, til æggehvidemassen er helt stiv, sej og blank.
2Sæt marengsmassen i små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir, brug en sprøjtepose eller 2 teskeer.
3Bag dem i ovnen i ca. 45 minutter, til de er sprøde udenpå og seje indeni. Lad dem køle af på en bagerist.
4Bland mandelflager med flormelis på en tør, varm pande, og rist dem, til de er let gyldne – ryst panden, så snart flormelissen begynder at smelte.
5Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
6Rør mascarpone sammen med flydende vanilje.
7Anret fersknerne i glas med mascarponecreme, ristede mandler og marengstoppene.

Tip!

Den flydende vanilje i cremen kan erstattes af korn fra en vaniljestang.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft