Fastelavnsboller med marcipanremonce og chokoladeglasur

Klassiske fastelavnsboller med masser af creme går man aldrig fejl af! Pynt dem med chokoladeglasur, og de bliver svære at holde fingrene fra.

Bemærk: Hævetid: I alt 1 time og 15 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken i en kasserolle, og lad smørret smelte heri, til det er håndvarmt. Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme og det meste af melet. Ælt dejen godt sammen, og tilsæt mere mel, til dejen er blød og glat. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.
Riv marcipanen, og rør den sammen med sukker og smør.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 30 x 30 cm. Skær dejen ud i kvadrater, og læg 1 skefuld marcipanremonce på hver af dem.
Fold dejen omkring fyldet, og tryk den godt sammen i sammenføjningerne. Sæt bollerne på bageplader med bagepapir med lukningerne nedad.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Varm ovnen op til 200º.
Bag bollerne midt i ovnen 12-15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.
Smelt chokoladen sammen med smør og flormelis i en varmefast skål over vandbad. Smør glasuren på bollerne, og drys med krymmel.

Tip!

Du kan også lave en portion kogt vaniljecreme, og bruge den som fyld i bollerne sammen med marcipanremoncen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. februar 2019

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek