Fastelavnsboller med hindbær og marcipan

Denne opskrift giver de dejligste fastelavnsboller med fyld af marcipan og hindbærmarmelade. Pynt dem med glasur og krymmel, eller drys med flormelis.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel, salt og sukker. Skær smørret i små terninger, og smuldr dem helt grynede i melet.
Lun mælken, til den er lillefingervarm. Tilsæt cremefraiche, og rør gæren ud heri.
Hæld blandingen i melet sammen med ægget, og ælt dejen hurtigt sammen. Lad den hæve under et viskestykke i ca. 1 time.
Rør smør, marcipan og flormelis sammen til en blød remonce. Ælt dejen let sammen, og rul den ud til en stor firkant.
Skær den ud i det antal fastelavnsboller, du ønsker. Fordel lidt remonce og marmelade på hver.
Fold dejen ind over fyldet, og tryk godt til. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir.
Lad dem efterhæve tildækket til dobbelt størrelse. Pensl med æg, og bag dem i en 220° varm ovn i ca. 20 minutter.
Rør en glasur af flormelis, rød farve og vand. Pynt bollerne med glasur og krymmel, når de er kolde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 6. august 2018

Opskrift:

Fotograf: AOP