Farseret kyllingebryst med spidskålssalat

Giv det lyse kyllingekød ekstra smag ved at farsere det med en krydret blanding af urter og soltørrede tomater.

Ingredienser

Udstyr

fire kødnåle

Sådan gør du

Skyl og hak persille og basilikum. Riv skallen fint af citronen. Pil og hak hvidløg. Hak de soltørrede tomater. Bland alle ingredienser til fyldet sammen.
Skær et dybt snit ind i siden på hver kyllingefilet med en lille kniv, så fileten kan åbnes som en lille bog. Fordel fyldet i snittet, og luk med en kødnål.
Varm en sauterepande op med lidt olie, og steg kyllingefileterne, til de er flot gyldne på begge sider. Skyl et stykke bagepapir med vand, krøl det sammen, og læg papiret hen over kyllingefileterne i panden som et låg. Skru ned for blusset, og lad kyllingen simre i 30 minutter.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i 12-15 minutter.
Fjern de yderste blade på spidskålen. Halver spidskålen på langs, og skær stokken fra. Snit spidskålen i tynde strimler. Rør citronsaft og sesamolie sammen, og vend spidskålen heri. Hak mandler, og drys dem over salaten.
Halvér de farserede kyllingefileter med et skråt snit, og servér med kogte kartofler og spidskålsalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft