Farseret kylling med lækkert tilbehør

Farsfyldet gør kyllingekødet ekstra saftigt og velsmagende. Servér med lækkert tilbehør i form af kogte aspargeskartofler og en grøn salat.

Ingredienser

Udstyr

kødnåle og kødsnor

Sådan gør du

Rør farsen sej med salt. Tilsæt æg, og rør grundigt. Rør peber, rasp, timian, cognac og fløde i. Rør til sidst de hele valnødder i.
Læg kyllingen med brystet nedad på et stort skærebræt. Skær kyllingen op i ryggen med en skarp, spids (udbener)kniv. Skær forsigtigt kyllingekødet af skroget, først i den ene side, og derefter i den anden, ved at lade kniven følge skroget. Brug små snit, og træk kødet ud, så du kan komme til med kniven. Giv dig god tid, og kig og mærk efter med fingrene. Hvis du skærer forkert, skærer du bare rigtigt igen og lader kødet sidde ca. der, hvor det skal.
Du kommer hurtigt til lårled og vingeled. Prøv at vrikke låret eller vingen i leddet. Der, hvor det bøjer, skærer du midt igennem – brusken omkring leddet er blød og nem at skære igennem. Hvis det er hårdt og svært at skære, er du i gang med at skære i benet, og så er det ikke det rigtige sted – prøv igen. Skær benet i overlåret fri på samme måde som med skroget, dvs. følg benet med kniven. Skær benet over i leddet.
Vær forsigtig, når du kommer til brystbenet. Det er faktisk kun skindet, der hænger fast på det bruskagtige brystben, så man kan let komme til at skære hul i det. Det bedste er at skære skroget helt fri i begge sider og til sidst skære brystbenet fri på én gang.
Læg fars på midten af den udbenede kylling. Hiv skindet godt sammen over farsen, og luk det med flere kødnåle – stik skiftevis nålen i den ene side og den anden side, som når man syr. Læg kyllingen med lukningen nedad. Tryk den forsigtigt i form, den skal helst være lige tyk over det hele. Saml lårene med et stykke kødsnor.
Læg kyllingen i et ovnfad. Krydr med salt og peber. Ovnsteg den ved 180° i 50 minutter, eller til centrumtemperaturen er 75°.
Rør dijonsennep, æbleeddike og olivenolie sammen. Vend salaten med dressingen, og smag til med salt og peber.
Skyl salatbladene, og tør dem grundigt. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både.
Servér den farseret kylling med kogte aspargeskartofler og salat.

Tip!

At udbene og farsere en kylling er ikke så kompliceret, som det lyder. Og når man har gjort det, er den til gengæld supernem at skære ud, når den skal serveres.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek